KRACHTEN GEBUNDELD

Meet & Make is de creatieve samenwerking van Ribbels, Stik ’n Stof en Quiltblocks. Drie speciaalzaken die elkaar versterken. Drie enthousiaste vrouwen met een gedeelde passie; handwerken. 

Annelies Danton heeft in 2011 breiwinkel Ribbels overgenomen. Een kleine maar zeer bekende speciaalzaak, tot 2015 gevestigd in de Pieterskerk Choorsteeg. De winkel, die eind 2016 vijftien jaar bestaat, is een begrip. Breiend en hakend Nederland met een liefde voor kwalitatieve garens en persoonlijk advies weet Ribbels goed te vinden, ook via de webshop. Annelies is een creatieve doener en heeft de kunst van het handwerken afgekeken van haar oma’s. Breien en naaien lopen als een rode draad door haar leven. Zodra ze begint te praten over patronen, garens, technieken en creatieve oplossingen straalt het enthousiasme van haar af. 

Marlies Lammers heeft een voorliefde voor duurzaamheid, kwalitatieve materialen en eigentijdse patronen. Deze voormalige projectmanager besloot in 2013 van haar hobby haar werk te maken. Zo ontstond Stik ’n Stof; een bijzondere collectie (ecologische) stoffen en fournituren. Marlies heeft zich internationaal laten inspireren. Niet alleen door haar Filipijnse moeder en de vele handwerkactiviteiten in haar familie, maar zeker door crafting in steden in Amerika en Engeland. Daar is handwerken hip, trendy en origineel. En zie je vaak dat winkels meer zijn dan een winkel alleen. Een combinatie van coffeecorner, shop en werkplaats. En zo groeide de wens bij Marlies om een dergelijk initiatief in Nederland vorm te geven. 

Carla Thompson is Meet & Make komen versterken met haar passie voor quilten. Deze bruisende persoonlijkheid die graag wat meer kleur en vrolijkheid aan de wereld toevoegt, is binnen de shop gestart met het geven van quiltworkshops. Quilten doet ze al sinds haar 10e, een virus wat ze van haar moeder heeft overgenomen. Inmiddels maken haar opvallende stoffen en fat quarter blocks deel uit van de collectie. Ze kiest niet voor traditionele Amerikaanse quiltstoffen, maar is fan van modernere Britse en Japanse kleuren en patronen. Quiltblocks is niet meer weg te denken uit Meet & Make.

Meet & Make; drie winkels onder één dak die in 2015 de gezamenlijke deur hebben geopend. Een plek waar mensen komen voor inspiratie, creativiteit, verhalen, tips, persoonlijke advies en mooie materialen. Ontmoeten en maken; daar draait alles om. 

© 2015 - 2020 Meet & Make | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel